Siguranta copiilor in calatorii

Siguranta copiilor in calatorii

Venirea pe lume a unui copil nu trebuie sa insemne pentru familie izolare. Multi parinti au tendinta de a se “lipi” de casa primii ani dupa nasterea bebelusului, ceea ce nu este sanatos nici pentru copil nici pentru adulti. Nu trebuie sa ne speriam ca in spate vor fi numai tipete si plansete,caci cu putin curaj,multe bagaje si un plan bine pus la punct,puteti pleca in vacanta chiar si cu un bebelus.
Acesta trebuie tinut pe bancheta din spate,impreuna cu mama sa(in primele luni),intr-un cos auto sau scaun auto.Foarte utile si practice sunt si inaltatoarele.Nu lasa niciodata copilul singur in masina,nici macar pentru cateva minute! Nu tine copilul in brate in timpul calatoriilor,pentru ca iti va fi incomod,iar acesta se poate lovi foarte usor,mai ales cand va incepe sa se agite.
Fixati aerul conditionat cu aprox. 7 grade C sub temperatura de afara si nu uitati sa atasati parasolare la geamuri.
Ai grija sa ai langa tine toate lucrurile importante de care vei avea nevoie cu siguranta in timpul calatoriei(sticlute de apa, servetele uscate si umede, biscuiti, grisine, etc), pentru a nu fi nevoit sa opresti masina de fiecare data.
Daca aveti un bebelus, programati calatoria in orele de somn ale copilului.
Oricat te tare te grabesti sa ajungi la o anumita ora, pentru copil oprirea masinii la doua ore este obligatorie. Cand opresti masina, copilul trebuie scos afara sa ia o gura de aer sau,eventual,sa-si dezmorteasca picioarele.
Cand cel mic creste,trebuie invatat sa isi indrageasca locul din masina,care este de preferat sa fie mereu acelasi,sa isi scuture frimiturile,sa-si lase cate o jucarie acolo etc.Daca aveti mai multi copii,calatoria va fi mai usoara si linistita,in cazul in care micutii vor incepe sa se joace unul cu celalalt.
Copilul trebuie sa aiba in permanenta jucariile in preajma,pentru a nu se plictisi.Daca aveti un patut pliabil,acesta va fi foarte practic in calatorii si usor de transportat,pentru ca bebelusul sa aiba un somn usor,ca acasa.6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *